Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in jouw winkelmandje van je vorige bezoek. Wil je deze wijnen toevoegen aan jouw huidige bestelling?


Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken. Ik maak mijn visburgers zelfs en die zijn echt heerlijk. Soms geef ik ze een Thaise touche, maar in dit geval ga ik voor een smakelijke “Italiaanse draai” met de zongedroogde tomaatjes, de basilicum en de Parmezaanse kaas.

En de truc is dat ik hier geen mayonaise of tartaar gebruik als “saus” of toch vochtiger, smeuïger element, maar wel voor tarama. OK dat is niet Italiaans, maar eerder Grieks of Turks, en het is een gerecht gemaakt van de kuit van karper of kabeljauw. Je kunt het zomaar kant- en klaar kopen in de speciaalzaak en ook in de meeste supermarkten. Opgelet: je moet sowieso geen zout meer toevoegen aan dit gerecht, want de tarama is al behoorlijk zout.


Ingrediënten - 4 personen


 

  • 100 gram witte vis
  • 100 gram roze garnalen
  • 100 gram surimi
  • 50 gram half zongedroogde tomaten
  • Verse basilicum
  • 50 gram Parmesaanse kaas
  • 1 eitje
  • Wat paneermeel
  • 1 potje tarama (roze viseitjes)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 grote verse tomaat
  • Wat verse kropsla

Bereiding

 

  • Cutter de vis, de garnalen, de surimi met de (uitgelekte zongedroogde tomaten, de verse basilicum en de Parmezaanse kaas
  • Afkruiden met peper en een klein beetje zout (niet teveel, de tarama is al best zout)
  • Een eitje toevoegen
  • Wat paneermeel toevoegen als je visgehakt te vochtig is
  • Kneed vier bollen van de vis, en druk die plat zodat je een mooie hamburger hebt
  • Stoom de burgers al dente of bak ze in de oven gaar op 180 graden
  • Eventueel nog even in wat boter afbakken in de pan voor een korstje
  • Snij je hamburgerbroodje door en bestrijk met wat olijfolie, en leg ze even onder de grill
  • Smeer een mooie laag tarama, daarop wat kropsla, de burger en een sneetje tomaat
  • Eventueel serveren met een gebakken aardappeltje.