Orloff-gebraad met kroketjes
Als je eens de ouderwets lekkere tour wil opgaan, is het echt heerlijk om deze prachtige klassieker nog eens op het menu te zetten. Orloff-gebraad is gewoon zoooo ontzettend lekker. Mijn mama maakte het altijd, en zij heeft het van mijn meme geleerd, en ik heb eens mijn eigen versie van deze zalige hoofdschotel gemaakt.
Ingrediënten - 4 personen
- 1 kg varkensgebraad
- 250 gram champignons
- 250 gram room
- 200 gram gemalen kaas
- beetje bouillon
- 5 cl cognac
- Een sjalotje en een teentje look
- 8 sneetjes gekookte ham
- 8 sneetjes kaas (naar smaak, ik hou van een steviger kaas)
- peper en zout
- boter
Bereiding
- Kruid het gebraad en bak het op de vetkant gedurende 10 minuten, draai het dan om en bak het ook aan de andere kant
- Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe
- Haal het vlees uit de pan en leg het onder aluminiumfolie
- Snipper de champignons en bak ze in wat boter
- Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot en het lookteentje toe
- Na enkele minuten voeg je de cognac toe en flambeer je de paddenstoelen
- Voeg een beetje bouillon toe, doe er de room ook bij en laat opkoken
- Snij het vlees in negen sneetjes en leg afwisselend een sneetje kaas, een sneetje hesp, een sneetje gebraad
- Leg het volledige gebraad in een ovenschaal
- Doe er de saus over en grill nog in de oven tot je een mooi korstje hebt.