Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in jouw winkelmandje van je vorige bezoek. Wil je deze wijnen toevoegen aan jouw huidige bestelling?


Altijd lekker: een heerlijke pasta met verse gamba’s. Ik koop ze op de markt in Barcelona, vers, gepeld. Hoe makkelijk, hoe lekker, en hoe vers kun je gamba’s krijgen? Maar als je ze niet vers kunt krijgen, koop ze dan natuurlijk gewoon vanuit de diepvries.

Maar haal de pantsertjes er wel af, laat ze ontdooien en verwijder de darmkanaaltjes. Met courgette, rozemarijn, ui en kerstomaatjes, en een gezonde geut witte wijn, kun je er een feestelijke, zomerse pasta van maken.


Ingrediënten - 4 personen


 

  • 2 uien
  • 500 gram verse gamba’s
  • 20 kerstomaatjes
  • 1 grote courgette
  • Een glas droge witte wijn
  • Een takje rozemarijn
  • Olijfolie, peper, zout, gedroogde chilipeper

Bereiding

 

  • Snij de courgette in kleine blokjes, laat de schil er zeker aan
  • Snipper de uien
  • Halveer de kerstomaatjes
  • Stoof de ui en de courgette samen met de fijngehakte rozemarijn in flink wat olijfolie, vergeet niet te kruiden met peper, zout en strooi er wat gedroogd chilipoeder over
  • Wanneer alles wat gestoofd is (maar niet plat!) voeg je de gehalveerde tomaatjes toe die je meestooft, en vervolgens het glas wijn
  • Voeg helemaal op het einde de gamba’s toe, die je kort even mee laat garen in de ingedikte saus
  • Kook de verse pasta (meestal een minuutje of twee) en meng ze vervolgens onder de saus