Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in jouw winkelmandje van je vorige bezoek. Wil je deze wijnen toevoegen aan jouw huidige bestelling?


Fruit en schaaldieren combineren? Klinkt wat raar misschien. Maar het kan echt! Het was de befaamde (groenten-)chef Xavier Pellicer uit Barcelona die mij op het idee bracht. Hij heeft al een tijdje een erg lekker gerecht op de kaart staan waarin hij ook verse vijgen met krab combineert. En ik heb me voor deze lekkere salade daardoor laten inspireren. 


Ingrediënten - 4 personen


 

  • 4 slahartjes (coeur de laitue). Als je die niet vindt, kun je ook ijsbergsla gebruiken of volledige kropsla
  • 4 verse vijgen
  • Bieslook
  • 1 sjalotje
  • 1 blikje krabvlees
  • 3 eetlepels verse kaas (type Philadelphia)
  • 3 eetlepels mayonaise (ik gebruik altijd light)
  • Peper en zout, wat tabasco
  • Olijolie
  • 2 eetlepels hazelnoten

Bereiding

 

  • Snij de slahartjes in reepjes en leg ze onderaan een grote schaal
  • Overgiet met wat olijfolie en strooi er peper en zout over naar smaak
  • Meng de krab uit blik met de verse kaas, de mayonaise en heel veel fijngehakte bieslook. Afkruiden met peper en zout en eventueel wat tabasco
  • Snij de verse vijgen in dunne plakjes en leg die over de sla
  • Snij het sjalotje in dunne ringetjes en leg die ook over de vijgen
  • Leg er zigzag lepeltjes van de zelfgemaakte krabsla over
  • Strooi er de gehakte hazelnootjes over. Die geven een lekkere brunch aan deze salade.